Our job is to create a healthy environment.

Is het mogelijk om een gezonde leefomgeving te creëren in de stad? We weten allemaal dat het leven in de stad niet heel goed is voor je gezondheid. Wanneer je bijvoorbeeld stopt bij verkeerslichten tussen stadsbussen en auto’s met draaiende motoren. Maar heb je je wel eens gerealiseerd hoeveel vluchtig en giftig materiaal je in je leef omgeving binnen brengt?

De ruimte waar je werkt, woont en de plek waar je je gezin laat opgroeien? De luchtkwaliteit binnenshuis is bij veel mensen slechter dan buiten!. Dat heeft een zeer negatief effect op onze gezondheid en focus. Maar gelukkig is het nog niet te laat.

Het is onze taak om een gezonde leefomgeving te creëren, zonder negatieve gevolgen voor mens en dier. Door verantwoord om te gaan met materialen ontwerpen we voor de toekomst en koesteren we wat ons dierbaar is. We geloven in het behoud van materialen en in recycling, maar recyclen is niet een doel opzicht maar een middel.

We spend most of
the day indoors,
so make sure
it feels good!

In de ontwerpfase wordt rekening gehouden met de circulariteit. Op de tekentafel wordt nagedacht over wat we met de materialen kunnen doen. Wanneer ze in hun huidige vorm niet nodig zijn.

Dit vereist veel materiaalkennis, vakmanschap, nieuwsgierigheid en een onophoudelijk onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen. We begrijpen dat u daar helemaal geen tijd voor hebt. Daarom begeleiden we u in dit proces!

Bepaal in vier eenvoudige stappen wat de eisen zijn. Wat het plan van aanpak zal zijn en wat de kosten zullen zijn om een gezonde omgeving te creëren. Zo bent u verzekerd van een maximaal resultaat en beschermen we u tegen vervelende verrassingen achteraf. Om ervoor te zorgen dat we geen giftige stoffen in het interieur gebruiken. We hanteren een internationaal opgestelde rode lijst die is samengesteld door een Amerikaanse organisatie. Wij vinden dat we ons wereldwijd aan dezelfde afspraken moet houden om tot een wereldwijd resultaat te komen. Of het nu gaat om een klein huis of een groot kantoor. Cartoni zorgt er op transparante wijze voor dat we altijd het maximale resultaat behalen. We kunnen terugvallen op een vertrouwd netwerk van civiele ingenieurs, architecten, interieurarchitecten en landschapsarchitecten