Fineer voor
medewerkers en familie

Als boutique hotels in Parijs met wood-paneling beginnen, grote designers het in de topappartementen van LA introduceren en het inmiddels mainstream is in Tokyo dan zal Nederland niet achter blijven. Het bekleden van wanden met hout wordt een enorme trend. Daar kun je vergif op innemen. Letterlijk. Want lang niet iedereen zal kiezen voor duurzaam hout. Panelen van met lijm samengeperste houtdeeltjes zijn nou eenmaal goedkoper. Die houtdeeltjes zijn niet het probleem. De lijm wel. Het giftige formaldehyde in de gebruikte lijmen komt langzaam vrij. Wetenschappers adviseren een luchtontvochtiger te plaatsten en een airco te installeren, omdat warmte en vocht van invloed zijn op vluchtige gassen in het interieur.

Je kunt ook kiezen voor echt. Echt hout uit de kanalen van Venetië waar de meerpalen slechts twintig jaar meegaan vanwege de immer stijgende en dalende waterspiegel. Van dit prachtige, doorleefde, duurzame eikenhout laten wij fineer maken waarmee panelen worden geproduceerd om woonkamers, entrees, bibliotheken en zelfs badkamers een warm, vol en luxe aanzien te geven. Het prachtige houtfineer wordt verlijmd met door DSM-Niaga ontwikkelde lijm zonder vluchtige en giftige stoffen. De lijm is formaldehyde vrij en zelfs omkeerbaar. Als de tijd daar is, en de wandpanelen moeten plaatsmaken voor wat anders (wij kunnen het ons niet voorstellen) dan laat de lijm, door verwarming, weer los zodat de lagen apart herbruikbaar zijn. Gezond, praktisch en duurzaam dus.

Men hoeft ons niet op ons woord te geloven. Onze panelen voldoen volledig aan de eisen die een WELL-certificering stelt aan een gezond gebouw. Ook de Breeam certificering omarmt ons Italiaans fineer. Niet vanwege de schoonheid of de warme uitstraling, waarvoor designers vooral door de knieën gaan, maar vanwege de gezondheid van uw medewerkers of familie. Met gepaste trots presenteert Cartoni Design daarom de eerste circulaire Venetiaanse dukdalf wandpanelen ter wereld.

Ben je helemaal  enthausiast geworden en wil je graag weten wat jij kan doen voor een gezond en duurzaam interieur? Wij nodigen je graag uit voor een (virtueel) kopje koffie ☕️ vul dan hieronder het contact formulier in.

Naam (required)

Email (required)

Onderwerp

Bericht