Cheers to circulair! 🍾

Een bierflesje wordt gemiddeld veertig keer gewassen en opnieuw met gerstenat gevuld voordat het in de smeltoven terecht komt om opnieuw tot een nagelnieuw flesje te worden gemaakt. Was alles maar zo duurzaam als pilsglas, dachten wij bij Cartoni. Daarom hebben we, sinds kort, iets nieuws, of eigenlijk iets ouds, in de collectie. Glas dat gemaakt is van gerecyclede champagneflessen. Door de smeltoven niet te heet te stoken, blijven de resten van de poepelfles zichtbaar. Dat geeft de gevelplaat, het balkonscherm, de receptie of het tafelblad dat van het champagneglas gemaakt wordt een chique en interessante uitstraling.

 Dat we voor champagneflessen kiezen, en niet voor bierflessen, heeft niets te maken met kakkineuze pretenties of met wat we het liefste zouden willen drinken. Champagneflessen zijn uniek. Sterker, dikker en zwaarder dan iedere andere fles om de druk van het koolzuur te kunnen weerstaan. Dat mooie, dikke, donkere en tevens lichtdoorlatende zware glas is uitstekend geschikt om er highend, circulair design van te maken. Onze champagneglas platen zijn 100% gerecyclede eyecatchers en volledig C2C. Cradle to cradle is een oer-degelijke manier van produceren waarbij duurzaamheid en herbruikbaarheid de essentie zijn. Cartoni voegt daar nog graag het component schoonheid aan toe omdat het oog ook wat wil.

 Er is niets mis met geitenwollensokken, appels met een vlekje, de verwarming een tandje lager, kromme komkommers en plastic scheiden van papier maar esthetiek en schittering zijn wat ons betreft ook wat waard. Vooral als gaat om een interieur omdat daar gevoel en emotie aan te pas komt. Vandaar dat we trots zijn op onze producten van champagneflesglas. Ze verbinden het deugdelijk met het mondaine zonder snobistisch te zijn. Mocht u meer willen weten over technische details van ons glas, over de kleuren of de mogelijkheden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande link.