Kamerplanten 🌵
gezonde leefomgeving in uw huis

Planten geven een boost aan uw interieur, uw gezondheid en uw stemming. De kleur groen geeft rust, evenwicht en harmonie. Maar welke planten kun je het beste in huis halen als het gaat om de luchtkwaliteit?

De volgende planten zorgen voor een gezonde leefomgeving in uw huis.

Lelies van de vrede

De lepelplant is een plant die zijn best doet om de luchtkwaliteit in uw leefruimte te verbeteren. Het is ook een zeer mooie plant om naar te kijken en hij bloeit prachtig met zijn witte bloemen. Een ideale plant voor de woonkamer, maar ook voor uw bureau in uw kantoor.

Varen

Varens staan niet alleen bekend om het uitstralen van gezondheid en rust, ze zorgen ook voor schone lucht. Vooral de krulvaren is een echte winnaar als het gaat om het produceren van schone lucht.

Rubberplant

De Ficus Robusta (beter bekend als de ‘rubberplant’) is een ster in het zuiveren van de lucht. Hij zet alle giftige stoffen om in zuivere zuurstof. Daarnaast is de plant zeer eenvoudig te verzorgen, kan hij in de schaduw overleven en is hij resistent tegen insecten.

Areca-palm

De Areca-palm is vele malen bekroond als de ‘beste luchtzuiverende plant’ en is daarom een van de beste palmen om in huis te zetten. Leuk is dat hij er niet alleen elegant uitziet, maar ook veel giftige stoffen uit de lucht filtert. De plant is ook zeer eenvoudig te onderhouden en houdt de lucht vochtig. Ideaal als de lucht in huis vaak droog wordt, bijvoorbeeld als u veel verwarming aan heeft.

Ivy

De Hedera helix (beter bekend als Ivy) is een andere topper die schadelijke stoffen omzet in goede. Zo verwijdert klimop bijvoorbeeld trichloorethyleen en benzeen uit de lucht, maar wat de plant het beste doet is de formaldehyde in je huis bestrijden.